Εντυπώσεις

Στο Μουσικό Παράθυρο δεν πας για να μάθεις μουσική· πας για να ανακαλύψεις τη μουσική που ήδη έχεις μέσα σου. Και πολλά άλλα. Η τουλάχιστον έτσι το βιώνει κανείς. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα οποία παράγονται να είναι αποτέλεσμα παρθενογένεσης, κάπου πρέπει να ήταν κρυμμένα. Με μία ριζοσπαστική μεν, μη παρεμβατική δε, προσέγγιση, που συνδυάζει παιδεία, ψυχολογία, coaching, φιλοσοφία και ποιος ξέρει τι άλλο. Το χθες στη μουσική και ίσως όχι μόνο, εκπαίδευση παρήλθε. Ανεπιστρεπτί. Το αύριο έφτασε. Και φαίνεται. Στο Παράθυρο.

Βασίλης Αντωνάς, Executive Coach-Ψυχοθεραπευτής
Διευθύνων Σύμβουλος Impact PCS

Στο μουσικό ταξίδι που κάνω απο παιδί, έχω περάσει από πολλά τούνελ ψάχνοντας διαβάζοντας και ζητώντας να μυρίσω τον καθαρό αέρα της μουσικής. Στο μουσικό παράθυρο το βρήκα για λίγο που ξαπόστασα.

Νίκος Γιούσεφ, Μουσικός

Αυτό το «Μουσικό Παράθυρο» της Κατερίνας Νικολούτσου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει μια ξεχωριστή θέα. Συνδυάζει απολαυστικά το όνειρο με τον επαγγελματισμό, την πίστη με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο με την εκπαίδευση. Σοβαρή στελέχωση με γνώση, όρεξη κι αγάπη. Γίνεται; Ναι, γίνεται. Το έζησα ως προσκεκλημένος στο τελευταίο σεμινάριο της σχολής. Από την προετοιμασία έως το τέλος.Κατερίνα, σ’ ευχαριστώ πολύ που μ΄ έβαλες στη μουσική σου θέα. Πάντα στη διάθεσή σου για όποιο ταξίδι κι όνειρο σχεδιάσεις στο Παράθυρό σου.

Νίκος Ζούδιαρης, Συνθέτης-Στιχουργός

Το Μουσικό Παράθυρο. είναι το μόνο παράθυρο που δεν είναι καταδικασμένο να βλέπει για πάντα την ίδια μονότονη θέα! Γιατί βλέπει μες στις ψυχές όλων αυτών-παιδιών και ενηλίκων-που έρχονται εδώ να βιώσουν χωρίς ‘νόρμες’ τη μουσική, βλέπει τη λύτρωση των συναισθημάτων τους, τη χαρά τους για την εξέλιξή τους, το αίσθημα πληρότητας κι εμπιστοσύνης που επιφέρει το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα και που χαίρονται όλοι μαζί τη μουσική σαν παιχνίδι! Το Μουσικό Παράθυρο βλέπει στην καλύτερη πλευρά όλων μας, μαθητών και ‘δασκάλων’.

Απόστολος Καλτσάς, Συνθέτης-Θεατρολόγος

Το Μουσικό Παράθυρο είναι το μέρος όπου μπορείς να αφουγκραστείς τη μουσική. Στο περβάζι του κρυφάκουσα μελωδίες και στιχάκια, συνομίλησα με επαγγελματίες αλλά και εραστές της Τέχνης, με ενήλικες-παιδιά και με παιδιά-ενηλίκες, άκουσα τραγούδια από χορδές φωνητικές, του πιάνου και της κιθάρας και με κρουστό συναίσθημα – σα ντράμς- να μου χτυπά. Καλή ακρόαση.

Νίκος Κολλάρος, Συνθέτης

Το Μουσικό Παράθυρο υπήρξε για μένα κάτι πολύ παραπάνω από μία συνεργασία με μια μουσική σχολή. Είναι ένας εναλλακτικός χώρος που έχει ξεπεράσει τα συνήθη διδακτικά πλαίσια, με ένα νεωτεριστικό ενδιαφέρον για τη μουσική κατάρτιση των μαθητών. Για μένα το Μουσικό Παράθυρο είναι μια οικογένεια στην οποία νιώθω ότι πάντα θα ανήκω.

Σάσα Παπαλάμπρου, Τραγουδίστρια-Μουσικολόγος